سلامت نوجوانان ، جوانان و مدارس
واحد سلامت نوجوانان جوانان و مدارس یکی از واحدهای مجموعه مرکز بهداشت شهرستان آبیک میباشد.که مسولیت اصلی این واحد برنامه ریزی فعالیتهای بهداشتی و نظارتی در مدارس آموزش و پرورش آبیک، میباشد.لازم به توضیح است که این فعالیتها در 25خانه بهداشت و 5 مرکز بهداشتی درمانی روستائی و5 پایگاه بهداشتی و1مرکز بهداشتی درمانی  شهری و در سطح تمام مدارس (141 مدرسه) ارائه میگردد.

هدف کلی
  • توسعه نظام سلامت دانش آموزی و مدارس به منظور تامین، حفظ و ارتقاء سلامت جامعه مدرسه (شامل دانش آموزان، کارکنان مدرسه، والدین و اعضاء جامعه مرتبط با سلامت)

برنامه سلامت نوجوانان و مدارس

• بررسی و شناخت وضع موجود بمنظور تعیین نیاز ها و اولویت ها.
  • مدیریت ،پایش و نظارت بر ارزیابیهای نوجوانان 18-5 ساله در مراکز خدمات جامع سلامت ، پایگاههای سلامت ،خانه های بهداشت
  • جمع آوری و تحلیل اطلاعات و آمار فعالیت ها و گزارش به واحد  سلامت نوجوانان و مدارس معاونت بهداشتی .
  • همکاری در انجام تحقیقات کاربردی در زمینه سلامت نوجوانان و مدارس.
  • تشکیل کمیته های شهرستانی در مواقع لزوم بمنظور شناسایی ظرفیت سایر ارگانها و بهره گیری از تجارب.
  • برگزاری کارگاه ، همایش و جلسات آموزشی.
  • تهیه مواد و مطالب لازم در زمینه سلامت نوجوانان و مدارس برای آموزش همگانی با اولویت دانش اموزان ، معلمین ، کارکنان مدارس و والدین دانش آموزان.
  • آموزش تکنولوژی های جدید(نرم افزارها) خدمات سلامت نوجوانان و مدارس از طریق پیش بینی و تهیه برنامه اجرایی آموزش .
  • اجرای ضوابط ، استاندارد ها و دستورالعمل های ابلاغی .
  • بررسی و شناخت مسائل و مشکلات شهرستان ها و همکاری در جهت رفع آن ها.
  • پیشنهاد و همکاری در تهیه و تدارک تجهیزات و ملزومات.
  • هماهنگی و همکاری با اداره کل آموزش و پرورش شهرستان .
  • هماهنگی های درون بخشی و برون بخشی.
  • جلب مشارکت دانش آموزان ، کارکنان مدارس ، والدین دانش آموزان و سایر افراد در ارتقاء سلامت نوجوانان و مدارس.
  • نظارت ، کنترل و ارزشیابی مستمر و مداوم از فعالیت های سلامت نوجوانان و مدارس.

برنامه جوانان:

• شرکت در کمیته های ستاد ساماندهی امور جوانان در شهرستان
  • هماهنگی و برگزاری جلسات کارگروه سلامت جوانان و کمیته های مرتبط
  • همکاری های بین بخشی و شناسایی ظرفیت های موجود درحوزه جوانان
  • مدیریت ،پایش و نظارت بر ارزیابیهای جوانان 29-18 ساله درکانون های تجمعی مانند دانشگاهها و حوزه علمیه
  • مدیریت ،پایش و نظارت بر ارزیابیهای جوانان 29-18 ساله در مراکز خدمات جامع سلامت ، پایگاههای سلامت ،خانه های بهداشت
  • مدیریت ورود اطلاعات نتایج ارزیابیهای انجام شده جوانان در سامانه های معرفی شده، بررسی اشکالات موجود سامانه و گزارش به واحد  جوانان معاونت بهداشتی
  • براورد نیازهای آموزشی کارکنان بهداشتی با توجه به انتظارات و ابلاغ برنامه های جدید
  • برگزاری جلسات آموزشی شهرستانی  با توجه به نیازهای موجود
  • مدیریت و نظارت بر برگزاری همایش های ترویج ازدواج سالم ویژه جوانان
  • مدیریت و نظارت بر آموزش خودمراقبتی ، پیشگیری از رفتارهای پر خطر و پیشگیری از سوانح و حوادث ترافیکی به جوانان
  • مدیریت و نظارت بر آموزش مهارتهای اجتماعی در جوانان برای پرسنل مرتبط با امور جوانان